Hvorfor bruke ullundertøy? Alt du trenger å vite om ullundertøy og trening

Trene i ull? Javisst! Ullundertøy er en reddende engel for deg som er helårs utemosjonist – for ull har fantastiske egenskaper!

I Norge er vi godt kjent med ullundertøy. Men, visste du at det ikke er like vanlig med ullundertøy i utlandet? Nordmenn bruker ikke bare ullundertøy når de er ute i naturen, men også når de trener.

Les også: Hvorfor investere i en skikkelig turbukse?

Ullundertøy dame

Ullundertøyets historie

Ullundertøy, også kalt stil-longs og stilongs, er et varemerke for ullongs. Ullundertøy er lange, tattsittende over- og underdeler laget av ull. Ullundertøy er ment som et baseplagg/innerplagg, med vanlig undertøy under. Ullndertøy ble for første gang introdusert til det norske markedet på 1950-tallet, og er i dag et kjent og kjært høst- og vinterplagg, som brukes av både voksne og barn. Det som skiller ullundertøy (stilongs) fra vanlige strømpebukser, er at de er uten fot.

Les også: Alt du trenger å vite om å løpe i kaldt vær

Hvorfor bruke ullundertøy?

Ull har enestående egenskaper og egner seg godt som basisplagg etter vanlig undertøy. Ullundertøy både puster og varmer godt. En annen ting som gjør ullundertøy fantastisk er dets temperaturregulerende egenskaper, som vil holde deg varm på kalde dager og kjøle deg ned på varme dager. I likhet med treningstøy vil ullundertøy tørke fort sammenliknet med undertøy i f.eks. bomull. Ull har også et mikroklima som bakterier ikke trives i. For deg betyr det at ulltøyet vil lukte mindre – selv når du blir god og svett. Ofte er det tilstrekkelig å lufte ullundertøy i stedet for å legge det til vask. Det vil spare både deg og miljøet!

BARA Sportswears ullundertøy er laget av 100% merinoull, som er kjent for å være både myk og behagelig mot huden.

Å trene i ull

Som nevnt over er det mange fordeler ved å bruke ull. Er du en person som liker å trene ute hele året – uansett vær – er du nødt til å skaffe deg et ordentlig sett med ullundertøy. I Norge brukes ullundertøy som basisplagg hos alt fra barnehagebarn til toppidrettsutøvere. Og det er det god grunn til:

  1. Ull har en fantastisk pusteevne – ja, faktisk bedre enn mange andre tekniske plagg!
  2. Ull har god elastisitet. Det gjør det behagelig for deg å trene i da det vil tilpasse seg kroppen din.
  3. Ull er “selvrensende”. Fordi ull ikke gir grobunn for bakterier og er naturlig selvrensende, lukter det heller ikke svette på samme måte som syntetiske plagg. Etter du har trent i ull kan du forsøke å henge opp plagget til tørk/lufting. Dette vil gjøre at du ikke trenger å vaske det like ofte som andre treningsplagg.
  4. Ull er tempraturregulerende: Tren til du svetter, eller bruk ull for å holde deg varm når du fryser.

Ullundertøy til dame

Hvordan ta vare på BARAs ullundertøy?

Vårt ullundertøy er laget av merinoull og må derfor vaskes korrekt for at det skal holde lengst mulig på sine fantastiske egenskaper. Her kommer noen tips:

  1. Forsøk å henge ullundertøyet til lufting/tørking før du bestemmer deg for å vaske det. Ull er som nevnt naturlig selvrensende, og ofte vil det være nok å tørke det etter bruk.
  2. Skal du vaske ullunderetøyet bør du bruke et vaskemiddel som er beregnet for ull og silke. Ullvaskemidler inneholder ikke enzymer eller blekemidler, og de har en pH-nøytral formula som er spesielt utviklet for å ta vare på ullplaggene.
  3. Vask ull sammen med andre ullplagg.
  4. Vask ull på maskinens ullprogram eller finvask-program (håndvask og opp til 40°C).
  5. Henges til tørk. Ikke bruk tørketrommel.

Del her

Delivery 2-5 DAGER MED EKSPRESS LEVERING
Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
Safe & Secure Payments 100% SIKKER BETALING