Hvorfor investere i en skikkelig turbukse?

Det er mange turbukser der ute, men hvilken turbukse bør du velge? Og hvorfor velge å investere i en skikkelig turbukse? Her er alt du trenger å vite om turbukser til dame.

Solen skinner og fjellet kaller. Du kler deg etter været, pakker tursekken og begynner den lange veien mot målet ditt. Det er ikke en sky på himmelen, og alt ligger til rette for å bli den perfekte turdagen … så snur været. Det begynner å blåse opp og det ligger lett regn i lufta. Det blir skikkelig surt og du begynner å fryse. Du har ikke på deg en turbukse og angrer med en gang.

En turbukse er verdt å investere i fordi de passer til flere typer vær. Du er med andre ord forberedt hvis været skulle snu. BARAs Wilderness Hiking Pants er et lett valg når du skal ut på tur. Dette er en komfortabel turbukse med flere kjekke funksjoner som vi tror du kommer til å elske. Turbuksen har avsmalende ben med knapp-justeringsmuligheter, noe som gjør at det er enkelt å få buksen til å passe nedi en tursko, ellere utenpå. Skallbuksen er dessuten laget av vind- og vannavvisende materialer som ventilerer ut fuktighet på en effektiv og behagelig måte, noe som gjør at du ikke må stresse med å pakke med en regnbukse. Turbuksen har forsterkede paneler i front, knær og sete, som gir tilpasningsmuligheter i hofte og ankler for en bedre passform. Turbuksen kommer også med flere lommer, slik at du kan ha med deg alt fra nøkler til mobil og Kvikklunsj når du skal ut på tur.

> Les også: 5 tips for å bli mer motivert til trening

Damer i turbukse

Hva er forskjellen på skallbukse, softshell-bukse og turbukse?

En skallbukse er en bukse som er helt vanntett med membran fra for eksempel GoreTex eller Dermizax. Hvor effektivt de transportere fukt og svette avhenger av membranen og teipen som er brukt i buksen.

En softshellbukse er laget i mykere materialer enn skallbukser. De fungerer godt som ytterplagg (det ytterste plagget du har på), og har i tillegg isolerende egenskaper. Softshellbukser er svært behagelige i bruk, stoffene er komfortabelt mot huden og de har som regel god stretch.

En turbukse er en generell betegnelse på bukser som brukes på tur, og kan egentlig bestå av alt fra skallbukser til softshell og “vanlige” turbukser. BARAs Wilderness Hiking Pants er en hybrid mellom skall- og softshellbukse, da den er laget av vann- og vindavvisende materialer. Buksen puster godt, føles behagelig og lett å ha på seg, men har i tillegg forsterkede paneler på front, knær og sete – noe som gjør den mer robust mot ulike typer slitasje. På siden av låret er det en lang glidelås som kan åpnes helt opp for bedre pusteevne, noe som gjør den til et ideelt valg når du trenger mer lufting.

Finnes det et alternativ til Hiking Pants?

Liker du å gå på tur i tights, men er redd for å ødelegget stoffet når du setter deg ned på fjellet i favoritt-tightsen? Da er Hiking Tights plagget for deg! Dette er en tights som er laget for å tåle litt mer, og har forsterkede paneler på rumpe og knær, slik at du trygt kan sette deg ned i marka uten å være redd for å slite ut stoffet. Tur-tightsen har et ekstra høyt liv og to lommer på siden, slik at du kan ta med deg både nøkler og mobil når du skal ut og gå tur.

Turbukse til dame med lufting

> Les også: 5 tips til nye løpere

Hva er forskjellen på en Hiking Tights og en Hiking Pants?

Den største, og mest åpenbare forskjellen, er at Hiking Tights er en tights, og Hiking Pants er en bukse. Plaggene har derfor forskjellige egenskaper. Hiking Tights passer for deg som ellers liker å gå på tur i tights, men som ønsker en tights som er mer robust, og tilpasset det å gå på tur. Hiking Pants er for deg som liker å gå på tur i turbukse, og ønsker de egenskapene en turbukse kan gi.

Turtights til dame

Hva slags turbukse bør jeg velge?

​​Når du skal velge turbukse bør du se etter en bukse som kan brukes i og under flere typer værforhold og sesonger. Det er lurt med en turbukse som har ventilasjonsåpninger som kan lukkes og åpnes med glidelås. Da kan du enkelt regulere temperaturen ut ifra aktivitetsnivå. Det gjør at buksen får et mye større bruksområde enn en bukse uten ventilasjonsåpninger. 


En god turbukse bør også ha flere lommer, gjerne med og uten glidelås. Justeringsmuligheter i livet og i bukseben (ankler) er også et pluss. Det er også viktig at buksen har en god passform som gir full bevegelsesfrihet under alle bevegelser, samtidig som at den har en relativt smal passform. Da unngår du at buksen hekter seg fast i ting, eller at den føles unødvendig tung. 


Det er også lurt å velge en turbukse som er lett vind- og vannavvisende. Da slipper du å måtte pakke med deg regntøy, og tursekken vil føles mye lettere. Sørg for å velge en størrelse som gir deg rom og mulighet for å ha ullundertøy under, så kan du også bruke turbuksen når det blir kaldere i været.


Å investere i en god turbukse er med andre ord et smart valg. For å oppsummere:

  • Funksjon: Velg en turbukse som har egenskaper som er viktig for deg.
  • Passform: Velg en turbukse som føles god å ha på, er lett og som passer til de fleste aktiviteter.
  • Type: Hybrider er gjerne å foretrekke, da disse kan brukes i flere sesonger og/eller værtyper.

God tur!


Del her

Delivery 2-5 DAGER MED EKSPRESS LEVERING
Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
Safe & Secure Payments 100% SIKKER BETALING