Sunt og godt: Krydret gulrot- og linsesuppe

En deilig og fargerik gulrotsuppe med lavt fettinnhold og mye jern. Her har du oppskriften!


Forberedelser: 10 min.
Tilberedning: 15 min.


Du trenger:
- 2 ts spisskummen
- klype chiliflak
- 2 ss olivenolje
- 600 g gulrøtter, vasket og grovt kuttet (ingen grunn til å skrelle)
- 140 g delte røde linser
- 1 l varm grønnsakskraft (buljongterninger går fint)
- 125 ml melk (for å gjøre den melkefri, se 'prøv' nedenfor)
- vanlig yoghurt og naanbrød, til servering

Sunn og god gulrotsuppe med næringsinnhold

Metode

1.

Tørrsteik 2 ts spisskummen og en klype chiliflak i en stor gryte i 1 minutt, eller til de begynner å bevege seg rundt og begynner å lukte.

2.

Med en skje, øs ut omtrent halvparten av blandingen og sett den til side. Kok opp 2 ss olivenolje, 600 gram grovhakkede gulrøtter, 140 gram delte røde linser, 1 liter kokt grønnsakskraft og 125 milliliter melk i en kjele.

3.

Kok i 15 minutter, eller til linsene har blitt myke og/eller har svellet.

4.

Bruk en stavmikser eller foodprosessor, puré suppen til den er jevn (eller la den være tykk hvis du foretrekker det).

5.

Smak til, og topp med en klatt yoghurt naturell og en dryss av de ristede krydderne som ble satt til side. Varmt naanbrød er et flott tilbehør.

Oppskrift på gulrotsuppe. På bildet ser du en hvit kvinne som holder rundt en skål med gulrotsuppe. Bildet er tatt ovenfra og ned.

TIPS: UTEN MELK

Bruk en boks med fettfattig kokosmelk i stedet for melken for et fyldigere, meierifritt alternativ.


Del her

Delivery 2-5 DAGER MED EKSPRESS LEVERING
Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
Safe & Secure Payments 100% SIKKER BETALING