6 vanlige feil som kan holde deg tilbake fra å se resultater på trening

Trener du, men sliter med å se resultater? Her er 6 vanlige feil som kan forklare hvorfor du ikke får de ønskede treningsresultatene.

Du har prøvd en ny diett. Du har svettet, løpt, løftet og strukket deg langt for å nå målene dine. Du har utvilsomt prøvd alle treningsapparater, trent som et beist og ser fortsatt ingen resultater ... Det er skuffende når ingenting ser ut til å fungere, men det kan det være en grunn til! Bare ta en titt på disse seks vanlige feilene som kan holde deg tilbake, og implementer disse strategiene og metodene for å finne ut hva du kan gjøre med det.

1. Du lar ikke kroppen hvile ut mellom treningsøktene

"No rest, no gain". Du har sikkert hørt det før, men det er en sannhet i det. Å trene, dag etter dag uten hvile, kan føre til at kroppen din ikke restituerer seg skikkelig. Naturligvis vil kondisjonsgraden din påvirke hvor lang tid det tar å restituere seg. En god tommelfingerregel: Tre dager med trening per uke for nybegynnere og opptil fem dager for erfarne idrettsutøvere. Sørg for å planlegge restitusjonstid (hviledager) mellom treningssettene dine.

Les også: 5 tips for å øke treningsmotivasjonen

6 vanlige feil som kan holde deg tilbake fra å se resultater på trening

2. Endre treningsrutinen din

Hvis du vil fortsette å se resultater må du endre treningsrutinen din over tid. Når du gjentar det samme treningsopplegget om og om igjen, uten å øke intensiteten, blir kroppen vant til det og er mindre utsatt for endring. Begynn derfor å utfordre andre muskler i stedet, eller varier hvordan du trener de ulike muskelgruppene, så kommer du til å se resultater.

Gjør du disse treningsfeilene?

3. Du er for stresset

Å trene handler ikke bare om å ta vare på kroppen din. Å trene er også en tankegang – et mindset. Du kan bli stresset av jobb, forhold eller andre bekymringer. Når du stresser, synker muskelbyggende hormoner i kroppen din, mens nivået av “muskelskadelige” hormoner stiger. Dette skyldes kamp- eller flukt-nervesystemet ditt, også kjent som det sympatiske nervesystemet, og det er sterkt involvert i sammenhengen mellom stress og muskelvekst. Dette er fordi når du er under stress, skiller kroppen din ut kjemikalier som kortisol og adrenalin, som bryter ned fett og proteiner. Det er derfor du må stresse ned og prøve å ha et klart – og stressfritt – hode. Hvis du synes det er vanskelig, prøv yoga eller mindfulness – begge aktiviteter har stor stressreduserende effekt.

6 vanlige treningstabber

Du spiser og/eller drikker ikke etter trening

Når du trener, tappes glykogenlagret (karbohydratet) i musklene dine, du får økt proteinomsetning, og mister væsker, salter og forbrenning av fettvev. Kort oppsummert: Når du trener må du fylle på det i kroppen som er tømt. For å gjøre dette må du innta mat og drikke som best fyller opp dette lageret. Noen eksperter foreslår at den beste tiden å gjøre dette på er rett etter, eller i det minste innen 30 minutter etter endt trening. Dette er fordi kroppen er mest mottakelig for næringsstoffer rett etter trening, spesielt når det kommer til karbohydrater.

5. Treningsmålene dine er urealistiske

Noen ganger presser vi oss selv for hardt for fort, setter baren for høyt for kondisjonsnivået vårt, eller så er vi rett og slett for optimistiske. Treningsmål kan være en god motivator, men det kan også få deg til å kaste inn håndkleet før det i det hele tatt har begynt – og det er ikke det vi ønsker! Vi vil ha målbare, oppnåelige treningsmål som holder oss i gang!

Så, hvordan sette realistiske treningsmål? Start med treningsnivået ditt og jobb deg oppover. Du har kanskje et overordnet mål om å løpe et maraton, men før du kan gjøre det må du løpe 5 km, 10 km og så videre. Gjør du dette, kommer du garantert til å se resultater.

Les også: 5 enkle og morsomme øvelser du kan gjøre på lekeplassen

6. Treningsrutinen din samsvarer ikke med treningsmålene dine

Denne er ganske selvforklarende, men likevel verdt å nevne. For eksempel kan du ha et mål om å løfte en viss vekt, men du ser aldri ut til å bli sterkere, så du fortsetter å gjøre den samme øvelsen om og om igjen. Hvis dette er tilfelle bør du gjøre litt research, eller kontakte en personlig trener (PT), som kan gi deg noen innspill til hvilke typer øvelser du kan gjøre for å bedre se resultater. Svært ofte har vi en tendens til å fokusere på en eller to typer øvelser når vi egentlig burde se på dem mer helhetlig. Ja, du må ha sterke armer for å løfte tungt, men hva med ryggen, eller kjernemuskulaturen? Gjør noen undersøkelser på nettet for å se hva andre har gjort for å matche treningsrutinen deres til treningsmålene deres, og du vil bli overrasket over resultatene.


Del her

Delivery 2-5 DAGER MED EKSPRESS LEVERING
Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
Safe & Secure Payments 100% SIKKER BETALING