Halloween Snacks for Aktive Damer

Halloween er kjent for å være en populær og usunn merkedag for mange av oss. Dette på grunn av at de fleste matvarer og søtsaker vi spiser på denne dagen har liten fordel for kroppen. De fleste matvarene har vanligvis en overbelastning av karbohydrater og sukkerarter. Det trenger ikke å være slikt. 😊

Her er en oppskrift på noe velsmakende og sunt du kan kose deg med uten dårlig samvittighet. Å spise sunt trenger ikke å være kjedelig. Du kan spise søt mat og fremdeles få litt fiber og protein.

Ristet gresskar karamell.

Ristet gresskar karamell er deilig, ser bra ut og det er veldig lett å lage.

Du vil få en karamell med en kombinasjon av sødme, mykhet, god smak og den sunne godheten til ristede gresskarfrø. Gresskarfrøene gir karamellen ikke bare tilsatt næringsverdi, men også en helt unik smak. Gresskarfrøene gir karamellene en god knasende tekstur sammen med den myke følelsen av karamell i munnen.
Denne oppskriften har mye høyere næringsinnhold enn en vanlig karamell. Gresskarfrøene i denne oppskriften gir karamellen et innhold av protein og fiber.

Gresskarfrøene inneholder noe som kalles for fytosterol som er et kolesterollignende stoff som bidrar til å senke kolesterolnivået i kroppen vår. Tilsetningen av fersk sitronsaft, vaniljeekstrakt, krydder osv gjør disse karamellene virkelig velsmakende.

Kos deg med god samvittighet. Håper du synes karamellene smaker😊!

OPPSKRIFT

Forberedelsestid: 5 minutter
La den står i 1 time
Koketid: 45 min
Denne oppskriften gir ca 24 karameller

Ingredienser
1/2 kopp ristet gresskarfrø
1 kopp lønnesirup
3/4 kopp lysebrunt sukker
1/2 kopp kremfølte
1/4 kopp mørk mais sirup
1 ts gresskarkrydder eller eplepaikrydder
1 ts fersk sitronsaft
1/2 ts fint salt
2/3 kopp hermetisert gresskarpuré, - romtemperert
1 ss usaltet smør, - romtemperert
1 ts ren vanilje ekstrakt

Forberedelser

Spesialustyr: Candy thermometer

Forbered en brødform 20x10cm med bakepapir. Pensle sidene, men ikke bunnen lett med smør og dryss gresskarfrøene i bunnen.

Visp lønnesirup, brunt sukker, kremfløte, mais sirup, krydder, sitronsaft og salt sammen i en middels stor kasserolle. (Pensle ned sidene på kasserollen med vann for å fjerne alt av eventuelle sukkerrester).

Sett godteri-termometeret i kasserollen. Kok blandingen over middels varme, uten omrøring, til blandingen har fått en fastere form. Dette skjer ved 120 grader etter ca 18-20 minutter.

Rør nå av og til forsiktig i gresskarpuréen, frem til den er myknet. Dette vil du oppnå ved 115 grader etter ca 15 nye minutter med koking. Ta nå massen bort fra varmen og rør inn smør og vanilje. Hell deretter dette over gresskarfrøene i den tilberedte formen. Glatt til et jevnt lag.Nå skal massen kjøles ned i romtemperatur.

Når det er blitt helt avkjølt, skal du ta karamellen løs av bakepapiret og dele karamellen opp i 24 (2,5 cm) firkanter. Pakk hver karamell inn i godteripapir og lagre de i en lufttett beholder i opptil en uke.

Gresskar karamellen er nå ferdig og klar til å nytes. 😊


Del


Delivery LEVERING 1-5 DAGER
Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
100% SIKKER BETALING 100% SIKKER BETALING
\